Haekplanter

Hækplanter er fundamentet i din have. Disse planter er normalt stedsegrønne eller stedsegrønne og vokser godt i enhver type jord. Fagus-arten beholder sine blade og er en stedsegrøn hækplante.

Carpinus avnbøg mister en stor del af sine blade om vinteren. Vil du skabe en bred og tæt hæk i din have, så vælg nåletræer eller laurbær. Med vedbenden Hedera eller en rød eller grøn bøg kan du skabe smallere, lave hække til den lille have.

Pleje af hækplanter

Hækplanter er nemme at passe, så de er nemme stauder. De fleste typer hækplanter foretrækker fuld sol eller delvis skygge. Fordi disse stauder vokser hurtigt, er lejlighedsvis beskæring nødvendig.

Gød hækplanten cirka 2 gange årligt med organisk gødning. Dette vil sikre, at planten bevarer sin smukke grønne farve og sikrer blomstrende hække. Især i tørre perioder er det godt at give hækplanten rigeligt med vand.

Vand hækkearten ugentligt i foråret og sommeren. Sørg for at fugte jorden og ikke bladene. Hos de fleste typer hækplanter er bladene fine og brænder hurtigt, især i skarp sol.

Beskæring af hækplanter

Da de fleste hækplanter er hurtigtvoksende hække, er det vigtigt at beskære dem. Beskærer du en eller to gange om året, beholder hækplanten en smuk form. Vil du have en kompakt hæk, så beskær den 3 gange om året.

Den bedste beskæringsperiode er i maj, juli og september. Det er vigtigt, at du beskærer så lidt som muligt om foråret for optimal blomstring. Beskær ikke i direkte sollys eller i hård frost, men gør dette i fugtigt eller overskyet vejr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *